Ajattelin, että voisin tehdä viime aikoijen suosikkiohjeistani listaa tähän, siitä voisi jollekin löytyä vaikka seuraava projekti :) Pidän itse eniten pdf-muotoisista, selkeistä ja hyvin kirjoitetuista ohjeista. Jos löytyy suosikkiohje niin katson aina saman suunnittelijan muutkin ohjeet läpi ja yleensä sieltä löytyy muutakin kivaa :)

* Munchkin Blanket (rav-link). Ihana saumaton vauvanpeitto. Ohje toooosi selkeä ja helppo. Meinasin ensin etten tajua kun ennen aloittamista lukaisin läpi (kumma kyllä monen ohjeen kanssa käy näin...), mutta sitten kutoessa kaikki olikin aika selkeää :) Ohje on maksullinen, maksaa 5USD. 

* Comfy Angel's Nest (rav-link). Vauvan "pesä", ylhäältä alaspäin tehtävä saumaton pitkähihainen makuupussi. Vähän niinkuin haalari, mutta alaosa on pussimainen. Ohje on ilmainen. Muistaakseni vain yksi koko, jota on helppo kyllä säätää. 

* Small Things Romper (rav-link). Ihan HUIPPU ohje! Vauvan ylhäältä alaspäin tehtävä saumaton haalari. Suloinen kuin mikä ja nopea kutoa. 7 eri kokoa. Jos mietit tekeväsi esim. lahjaksi haalari (niinkuin minä) niin voin lämpimästä suositella tätä ohjetta. Ravelrystä löytyy samalta suunnittelijalta myös haalariin sopiva hattu. Tästä pääset katsomaan haalarin kuvaa ja tilaamaankin sen paypalilla :) Ohje maksaa 10 USD, mutta on todella hintansa väärti. 

* Wee Woolly Toppers (rav-link). Kymmenen vauvan/taaperon hattuohjeen kokoelma. Olisiko jokaisessa hatussa neljä eri kokoa, jos oikein muistelen. Ohjeita ei voi ostaa erikseen, kaikki 10 maksavat yhteensä 6GBP. 

* Oriental Lily (rav-link). Mekko/tunika, yksinkertainen ja kaunis malli. Saumaton ylhäältä alaspäin tehtävä.  Kokoja vaikka kuinka paljon (vastasyntyneestä kymmenvuotiaaseen). Ohje on ilmainen. 

* Pinwheel Sun Hat (rav-link). Mukava kesähattu malli. Ohje on maksullinen, maksaa 8AUD. Tuohon sisältyy ohje eri paksuisille langoille kirjoitettuna. Ohje on muunneltavissa helposti (ainakin itse koin näin). 

* Retro Girl's Smock  (rav-link). Täällä blogissakin nähty jakku, koot n. 2-6v. Ohje maksaa 5USD. Ohjeesta on myös vauvan koot (vastasyntyneestä vuoden ikäiseen), tuo ohje maksaa myös 5USD. 

* Kerrera (rav-link). Gudrun Johnstonin saumaton takki. Koot rinnanympäryksen mukaan 87.5cm-138cm. Ohje maksaa 6.5USD. 

* Wee Balaclava (rav-link) kypärämyssy. Koko on ohjeessa laitettu 2-4v, mutta itse tein vähän isommilla puikoille omalle eskarilaisella. Lämmittää hyvin kaulaa ja niskaakin. Ohje on ilmainen. 

* Still Light Tunic (rav-link). Veera Välimäen ylhäältä alaspäin neulottava tunika. Helppo ja hyvinkirjoitettu ohje. Maksaa 4,9e. 

* Karin Lace Shawl (rav-link). Voin lämpimästi suositella kaikkia Evelyn A. Clarkin huiviohjeita. Tämä kyseinen ohje maksaa 9.95USD. 

* Bubbles (rav-link). Woolly Wormheadin ohjeita tämäkin, 5 eri kokoa (taaperosta aikuiseen). Ohje maksaa 3GPB. 

* Vaila (rav-link).  Gudrun Johnston Twistissä ollut  paidan ohje (winter 2008). Maksaa 7USD. 

Siinäpä ne viime aikojen suosikit :) Kaikkia ohjeita olen itse kokeillut. On aika vauvapainoitteista, lahjaksi olen neuloskellut. Olen myös tarkoituksella etsiskellyt lapsille sopivia ohjeita Ravelrystä, niitä on jonossa ja suosikeissa aika paljon :)