Tässä postauksessa 3 hattua joita tein omalle neidille :) Lankoina kaikissa Italialainen nimetön merinovilla ja Debbie Bliss Rialto.

Tässä on ihan ensimmäinen tuotos ja se kaikkein huonoin. Lähdin tekemään hattua ylhäältä alaspäin sen enempää miettimättä. Ongelmia tuli sitten tuossa läppäkohdassa koska en ollut ennen tälläistä tehnyt, saatika ylhäältä päin. En tietenkään voinut katsoa mistään apua vaan piti sitkeästi väkertää omasta päästä ;) Hatusta tuli myös vähän liian pieni Emmalle, koko on ehkä parempi 1-2 vuotiaalle, vaikka hattu kyllä venyy myös Emman päähän.

Tämä toinen onnistui jo paljon paremmin, koska tajusin lähteä alhaalta liikkeelle. Tein ensin korvaläpät, sen jälkeen loin niiden väliin taakse silmukoita. Neuloin noin 10 riviä jonka jälkeen loin silmukoita myös etupuolelle. Tästä hatusta tuli pingotuksen jälkeen vähän reilu, mietinkin että laittaisinko vuoren mutta en taida laittaa. Hattu on varmasti ihan hyvä näinkin, viimeistään syksyllä. Virkkasin tuohon reunaan vielä yhden rivin, koska nuo reunat oli muuten niin löperöt.

Tämä kolmas kotsa lähti suoraan käyttöön. Hattu on tehty mallilla Norwegian Sweet baby cap (rav-link). On mun mielestä ihan hauskan näköinen isommankin lapsen päässä :)